„Act deschis de terorism". 17 morţi şi zeci de răniţi în urma unui atac cu rachete ruseşti în centrul Ucrainei

Rachete ruseşti au lovit joi inima oraşului Vinniţa din centrul Ucrainei, ucigând 17 persoane, inclusiv doi copii, şi rănind zeci de persoane, a anunţat biroul procurorului general ucrainean.

1497 afișări
Imaginea articolului „Act deschis de terorism". 17 morţi şi zeci de răniţi în urma unui atac cu rachete ruseşti în centrul Ucrainei

Clădirile rezidenţiale, precum şi spaţiile administrative şi de birouri au suferit "pagube şi distrugeri semnificative" în atacul despre care armata ucraineană a declarat că a fost făcut cu rachete Kalibr lansate de pe un submarin din Marea Neagră, scrie Reuters.

Aproximativ 90 de persoane au cerut ajutor medical, iar aproximativ 50 dintre ele se află în stare gravă în urma atacului, care a distrus, de asemenea, un centru medical şi a implicat trei rachete, a precizat poliţia.

Imaginile arată fum negru şi gros care iese dintr-o clădire înaltă şi sirene în timp ce salvatorii se grăbesc să ajungă la faţa locului.

Fotografiile postate online de Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă arată, de asemenea, fum ce se ridică din rămăşiţele maşinilor arse şi din moloz.

„Ce este acest lucru, dacă nu un act deschis de terorism?", a scris preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe Telegram.

Ministerul rus al Apărării nu a comentat încă rapoartele din Vinniţa. Rusia, care a invadat Ucraina la 24 februarie, a negat că a ţintit în mod deliberat civili.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici