Acţiune în justiţie împotriva Marii Britanii

Oficialităţile de la Dublin vor iniţia o acţiune în justiţie împotriva Marii Britanii în legătură cu o lege care acordă amnistie condiţionată foştilor soldaţi şi militanţi implicaţi în decenii de violenţe în Irlanda de Nord.

936 afișări
Imaginea articolului Acţiune în justiţie împotriva Marii Britanii

Acţiune în justiţie împotriva Marii Britanii

Oficialităţile de la Dublin, Irlanda, au arătat miercuri că vor iniţia o acţiune în justiţie împotriva Marii Britanii în legătură cu o nouă lege care acordă amnistie condiţionată foştilor soldaţi şi militanţi implicaţi în decenii de violenţe în Irlanda de Nord, relatează Reuters.

Marea Britanie a oprit urmărirea penală a celor implicaţi în trei decenii de conflicte în Irlanda de Nord, considerând că pentru aceste cazuri ar trebui înfiinţat un organism judiciar independent.

Michael Martin, ministru al Afacerilor Externe din Irlanda, a declarat că nu s-a ajuns uşor la această decizie. Potrivit sursei citate, Irlanda consideră că demersul britanic este incompatibil cu obligaţiile sale în temeiul Convenţiei Europene a Drepturilor Omului.

"Guvernul britanic a promulgat această lege la 18 septembrie 2023, închizând orice posibilitate de rezolvare politică", a declarat Martin.

Aproximativ 3.600 de persoane au murit în trei decenii de confruntări între militanţii naţionalişti irlandezi care urmăreau o Irlandă unită, paramilitarii "loialişti" pro-britanici şi armata britanică.

Conflictul s-a încheiat cu un acord de pace în 1998.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici