Activişti pentru drepturile homosexualilor şi oponenţi, arestaţi la Moscova

Poliţia a arestat sâmbătă mai mulţi activişti pentru drepturile gay-ilor şi lesbienelor, dar şi oponenţi ai acestora, în timpul unei demonstraţii neautorizate, potrivit postului de radio Ecoul Moscovei, citat de DPA în pagina electronică.

420 afișări
Imaginea articolului Activişti pentru drepturile homosexualilor şi oponenţi, arestaţi la Moscova

Activişti pentru drepturile homosexualilor şi oponenţi, arestaţi la Moscova (Imagine: captura video YouTube)

Cel puţin 16 persoane au fost reţinute în timpul unei demonstraţii, în piaţa din faţa biroului primarului, unde participanţii au îndemnat la respectarea drepturilor omului, potrivit postului de radio.

Creştini ortodocşi şi extremişti au atacat demonstranţii, aruncând cu acid către participanţii la miting.

Municipalitatea a refuzat să autorizeze, în ultimii ani, aceste demonstraţii.

Homosexualitatea nu este o infracţiune în Rusia, dar este diabolizată sub influenţa Bisericii Ortodoxe ruse.

În pofida condamnărilor internaţionale, preşedintele Vladimir Putin a promulgat în 2013 o lege cu privire la "propaganda homosexuală" care interzice oricui să discute despre acest subiect cu copii şi tineri cu vârsta sub 18 ani.

Unii experţi critică legea, subliniind că împiedică educaţia sexuală şi orice discuţii despre SIDA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici