Activişti proruşi continuă să ocupe sediul SBU de la Lugansk

Activiştii proruşi care au eliberat miercuri peste 50 de persoane sechestrate continuă să ocupe sediul local al serviciului ucrainean de securitate (SBU), la Lugansk, în estul Ucrainei.

444 afișări
Imaginea articolului Activişti proruşi continuă să ocupe sediul SBU de la Lugansk

Activişti proruşi continuă să ocupe sediul SBU de la Lugansk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a promis miercuri un "un răspuns puternic celor care încearcă să provoace un conflict".

La Lugansk, un oraş situat la distanţa de 60 de kilometri de frontiera cu Rusia, activiştii care ocupă sediul SBU par să ia în serios ameninţarea unui asalt asupra poziţiilor lor, fără a fi însă pregătiţi să cedeze.

"Refuzăm să predăm armele. Nu avem nimic de pierdut", a declarat un reprezentant al activiştilor care ocupă sediul serviciului ucrainean de securitate, Oleg Desiatnikov, în vârstă de 49 de ani.

"Am vrut să negociem, dar nimeni nu ne-a ascultat. Ei ne ameninţă să ia clădirea cu asalt. Dacă ne vor ataca, noi vom răspunde", a adăugat el.

Potrivit lui Desiatnikov, contrar informaţiilor oferite de SBU, în clădirea ocupată nu au existat persoane sechestrate de activişti proruşi.

"Sunt nişte minciuni. Nu am luat niciodată ostatici", a afirmat el.

SBU a anunţat marţi că "activişti separatişti, sub ameninţarea armelor, împiedică aproximativ 60 de persoane să părăsească incinta". Ulterior, serviciul ucrainean a anunţat că "ostaticii" au fost eliberaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici