Activiştii ecologişti au aruncat cu bălegar în timpul unui protest la Madrid. Impas în negocierile privind schimbările climatice. VIDEO

Mai mulţi activişti ecologişti s-au adunat sâmbătă la Madrid pentru a protesta faţă de impasul în negocierile de la Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP25), în condiţiile în care participanţi nu au reuşit momentan să ajungă la un compromis privind implementarea Acordului de la Paris.

298 afișări
Imaginea articolului Activiştii ecologişti au aruncat cu bălegar în timpul unui protest la Madrid. Impas în negocierile privind schimbările climatice. VIDEO

Activiştii ecologişti au aruncat cu bălegar în cursul unui protest la Madrid. Impas în negocierile privind schimbările climatice. Sursă foto: Profimedia

Protestul, organizat de grupul Extinction Rebellion, a avut loc în faţa complexului unde are loc conferinţa ONU, eveniment programat iniţial să se încheie vineri, dar care s-a prelungit şi sâmbătă, după ce nu s-a reuşit să se ajungă la o poziţie comună a participanţilor, relatează BBC News şi Reuters.

Divergenţele între participanţi au devenit evident în momentul în care s-a trecut la elaborarea unui proiect de acord la finalul conferinţei .

Negociatorii lucrează la un acord prin ca ţările participante să se accepte reduceri suplimentare a emisiilor de carbon.

În urma negocierilor de ultim moment, sâmbătă a fost prezentat un proiect de acord, menit să stabilească o cale de implementare a prevederilor Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

Conform acordului de la Paris privind schimbările climatice, obiectivele pentru anul 2030 trebuie decise în 2020.

Alden Meyer de la grupul non-profit Uniunea Oamenilor de Ştiinţă Preocupaţi a declarat că "ultima versiune a textului de decizie privind Acordul de la Paris, prezentat de preşedinţia chiliană este total inacceptabilă".

"Nu include niciun apel pentru sporirea ambiţiilor referitoare la angajamentele ţărilor privind reducere a emisiilor", a completat Alden Meyer.

Potrivit ONU, 84 de ţări au promis că îşi vor îmbunătăţi planurile naţionale privind reducerea emisiilor până la sfârşitul anului viitor. 73 de state au transmis că vor stabili o ţintă pe termen lung de zero emisii până la jumătatea secolului.

Anterior, reprezentanţii statelor insulare, unele dintre ţările cele mai afectate de riscul creşterii nivelului mărilor, au criticat ţări ca Australia, Statele Unite, Canada, Rusia, India, China şi Brazilia pentru impasul în negoiceri.

Potrivit criticilor, aceste state nu au prezentat planuri revizuite care ar ajuta lumea să limiteze creşterea temperaturilor globale.

Organizaţia Meteorologică Mondială a anunţat în luna decembrie că deceniul actual ar urma să fie cel mai cald din istoria înregistrărilor meteorologice, iar planeta se îndreaptă spre o creştere cu peste trei grade Celsius a valorilor medii de temperatură până la finalul secolului dacă nu vor fi luate măsuri urgente în acest sens.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici