Acuzaţii de "activităţi teroriste" între Rusia şi Ucraina în timpul alegerilor prezidenţiale ruseşti

  • Rusia acuză Ucraina de implicare în "activităţi teroriste" pentru a obţine sprijin occidental.
  • Incidentul cu drona ucraineană care aruncă o grenadă asupra unei secţii de votare amplifică tensiunile.
  • Declaraţia Ministerului de Externe rus subliniază escaladarea conflictului dintre cele două ţări.
291 afișări
Imaginea articolului Acuzaţii de "activităţi teroriste" între Rusia şi Ucraina în timpul alegerilor prezidenţiale ruseşti

Sursa foto: AP

În contextul alegerilor prezidenţiale ruseşti, tensiunile dintre Rusia şi Ucraina au escaladat, întrucât Rusia a acuzat Ucraina că se implică în "activităţi teroriste" pentru a obţine sprijinul aliaţilor occidentali, informează Reuters.

Ministerul de Externe al Rusiei a emis sâmbătă o declaraţie, afirmând că acţiunile Ucrainei au avut ca scop demonstrarea activităţii sale susţinătorilor occidentali şi obţinerea de asistenţă financiară şi arme suplimentare.

Un incident remarcabil menţionat de Rusia implică o dronă ucraineană care ar fi aruncat o grenadă asupra unei secţii de votare dintr-o zonă controlată de Rusia din regiunea Zaporizhzhia a Ucrainei. În timp ce declaraţia nu a specificat eventuale victime, Reuters nu a putut verifica incidentul independent.

Acuzaţia a întins şi mai mult relaţiile dintre cele două ţări, deja tensionate din cauza conflictului în curs din estul Ucrainei şi a anexării Crimeii de către Rusia în 2014.

Acest incident subliniază tensiunile crescute dintre Rusia şi Ucraina, în special în contextul alegerilor prezidenţiale ruseşti, cu ambele părţi acuzându-se reciproc de acţiuni provocatoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici