Şeful Mossad este aşteptat să reia duminică, la Doha, negocierile pentru încetarea focului în Gaza

Şeful serviciilor secrete israeliene este aşteptat să conducă discuţiile de încetare a focului cu mediatorii care se reiau duminică în Qatar, ca răspuns direct la o nouă propunere a Hamas, a declarat sâmbătă pentru Reuters o sursă apropiată discuţiilor.

335 afișări
Imaginea articolului Şeful Mossad este aşteptat să reia duminică, la Doha, negocierile pentru încetarea focului în Gaza

Şeful Mossad este aşteptat să reia duminică, la Doha, negocierile pentru încetarea focului în Gaza

Discuţiile dintre şeful Mossad, David Barnea, prim-ministrul Qatarului şi oficialii egipteni se vor concentra pe diferenţele rămase între Israel şi Hamas, inclusiv în ceea ce priveşte eliberarea prizonierilor şi ajutorul umanitar, a precizat sursa.

Israelul a declarat vineri că va trimite o delegaţie la Doha, dar nu a precizat când va face acest lucru şi nici cine va participa. Se aştepta ca premierul Benjamin Netanyahu să convoace cabinetul de securitate înainte de discuţii.

Oficialii israelieni nu au comentat sâmbătă.

Barnea a fost implicat în presiuni semnificative anterioare pentru un acord. Un armistiţiu de scurtă durată în noiembrie a fost convenit şi a intrat în vigoare după participarea sa la discuţiile de la Doha. Ultima sa întâlnire cu prim-ministrul Qatarului, în ianuarie, a dus la o propunere de încetare temporară a focului pe care Hamas a respins-o în cele din urmă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici