Votul din India va începe pe 19 aprilie, Modi se declară încrezător în victorie

India va alege un nou parlament în şapte etape, între 19 aprilie şi începutul lunii iunie, a anunţat sâmbătă autoritatea electorală a ţării, în ceea ce reprezintă cel mai mare scrutin din lume, cu aproape un miliard de persoane cu drept de vot, scrie Reuters.

122 afișări
Imaginea articolului Votul din India va începe pe 19 aprilie, Modi se declară încrezător în victorie

Votul din India va începe pe 19 aprilie, Modi se declară încrezător în victorie

Alegerile îl pun faţă în faţă pe premierul Narendra Modi, un om puternic cu două mandate, şi pe aliaţii săi regionali, cu o alianţă formată din două duzini de partide de opoziţie, sondajele sugerând o victorie confortabilă pentru partidul naţionalist hindus al lui Modi, Bharatiya Janata (BJP).

O victorie l-ar face pe Modi, în vârstă de 73 de ani, să fie doar al doilea prim-ministru după Jawaharlal Nehru, eroul independenţei Indiei şi primul său prim-ministru, care obţine un al treilea mandat consecutiv.

„Ne adresăm vouă într-un moment preţios, când noi, ca naţiune, suntem gata să ne reiterăm angajamentul faţă de democraţia electorală, când indienii îşi vor exprima împreună voinţa încă o dată”, a declarat reporterilor Rajiv Kumar, şeful Comisiei Electorale independente din India, Rajiv Kumar.

Ultima dintre cele şapte etape de votare va avea loc pe 1 iunie, iar numărătoarea voturilor va avea loc pe 4 iunie, a precizat el.

Modi a declarat că a început „cel mai mare festival al democraţiei” şi că partidul său va face campanie pe baza rezultatelor sale în materie de „bună guvernare şi servicii publice”.

„Am încredere deplină că vom primi toată afecţiunea şi binecuvântarea” a peste 960 de milioane de alegători pentru a treia oară consecutiv, a spus el într-o serie de postări pe X.

Modi şi partidul său sunt în campanie de luni de zile. Premierul a zburat în jurul ţării aproape zilnic, inaugurând noi proiecte, luând parte la evenimente religioase şi adresându-se la întâlniri publice şi private.

În discursurile sale, Modi a prezentat creşterea economică a Indiei, India devenind în prezent economia majoră cu cea mai rapidă creştere din lume, precum şi investiţiile în infrastructură şi programele de bunăstare pentru cei săraci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici