Adjunctul procurorului general al SUA, responsabil de ancheta din SUA privind ingerinţele ruse, ar putea demisiona/ Donald Trump va discuta joi cu Rod Rosenstein despre situaţia acestuia

Rod Rosenstein, adjunctul procurorului general al SUA şi responsabil de activitatea comisiei Robert Mueller, care anchetează ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial din SUA, îşi va prezenta demisia, iar preşedintele Donald Trump o va acceptat, afirmă surse citate de presa americană. Preşedintele SUA, Donald Trump, îl va primi joi la Casa Albă pe Rod Rosenstein pentru a discuta despre situaţia acestuia, pe fondul zvonurilor că ar urma să demisioneze sau să fie destituit.

743 afișări
Imaginea articolului Adjunctul procurorului general al SUA, responsabil de ancheta din SUA privind ingerinţele ruse, ar putea demisiona/ Donald Trump va discuta joi cu Rod Rosenstein despre situaţia acestuia

Sursa foto: Twitter @davidaxelrod

Conform surselor citate de agenţiile Associated Press şi Bloomberg, Rod Rosenstein şi-a dat deja demisia şi merge la Casa Albă pentru a o depune oficial.

Cotidianul The New York Times a relatat acum câteva zile că, anul trecut, Rod Rosenstein a evocat ideea înregistrării în secret a preşedintelui Donald Trump şi invocarea unui amendament al Constituţiei SUA pentru demiterea acestuia din cauza faptului că ar fi incapabil să îndeplinească atribuţiile funcţiei. Rod Rosenstein a negat informaţiile, afirmând că articolul este "lipsit de acurateţe şi incorect din punct de vedere factual".

Demisia lui Rod Rosenstein va genera polemici ample la Washington, în contextul în care adjunctul procurorului general este responsabil de activitatea Comisiei Robert Mueller, care investighează ingerinţele ruse în scrutinul prezidenţial din 2016 şi presupusa colaborare secretă între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump.

Preşedintele SUA l-a criticat dur pe Jeff Sessions, procuror general şi secretar al Justiţiei, denunţând atitudinea acestuia faţă de imigraţie şi decizia de recuzare din ancheta privind ingerinţele electorale ruse. "Nu am procuror general, este foarte trist", a declarat Donald Trump acum câteva zile.

Donald Trump va discuta joi cu Rod Rosenstein despre situaţia acestuia

Preşedintele SUA, Donald Trump, îl va primi joi la Casa Albă pe Rod Rosenstein, adjunct al procurorului general american, pentru a discuta despre situaţia acestuia, pe fondul zvonurilor că ar urma să demisioneze sau să fie destituit.

"La solicitarea adjunctului procurorului general Rod Rosenstein, acesta a discutat recent cu preşedintele Donald Trump despre informaţiile apărute în presă. În contextul în care preşedintele se află la reuniunea Adunării Generale ONU şi are un program încărcat cu lideri din întreaga lume, se vor întâlni joi, atunci când preşedintele revine la Washington", a declarat luni seară Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Casei Albe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici