Administraţia americană a aprobat un uriaş proiect de foraj petrolier şi de gaze în Alaska

Preşedintele SUA, Joe Biden, a aprobat un proiect major de extracţie de petrol şi gaze în Alaska, chiar dacă s-a confruntat cu o opoziţie puternică din partea activiştilor de mediu.

1025 afișări
Imaginea articolului Administraţia americană a aprobat un uriaş proiect de foraj petrolier şi de gaze în Alaska

Compania din spatele proiectului Willow, ConocoPhillips, susţine că investiţia în valoare de 8 miliarde de dolari va crea mii de locuri de muncă, potrivit CNN.

Totuşi, propunerea s-a confruntat cu opoziţia înverşunată a activiştilor de mediu. Aceştia susţin că echipamentele vor avea un impact uriaş asupra climei şi a vieţii sălbatice. Peste un milion de scrisori de protest au fost trimise la Casa Albă, iar o petiţie care cerea ca proiectul să fie oprit a strâns peste trei milioane de semnături.

„Este o mişcare greşită şi va fi un dezastru pentru viaţa sălbatică, terenuri, comunităţi şi clima noastră", a declarat luni organizaţia de mediu Sierra Club.

Investiţia se va realiza în nordul îndepărtat al statului Alaska şi va duce la formarea celei mai mari exploatări petroliere din regiune din ultimele decenii. Aceasta ar putea produce până la 180.000 de barili de petrol pe zi.

Aprobarea de luni vine la o zi după ce administraţia Biden a impus limite la forajul de petrol şi gaze în Alaska şi Oceanul Arctic, un fel de compromis cu activiştii de mediu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici