Administraţia din Afganistan va elibera 900 de prizonieri şi cere prelungirea armistiţiului

  • Administraţia din Afganistan va elibera 900 de prizonieri şi cere prelungirea armistiţiului cu insurgenţii talibani
  • Eliberarea prizonierilor se înscrie în cadrul acordului dintre insurgenţii talibani şi Statele Unite
  • Oficial afgan: „Pentru o mai bună gestionare a schimbului de prizonieri, este important să fie prelungit armistiţiul"
368 afișări
Imaginea articolului Administraţia din Afganistan va elibera 900 de prizonieri şi cere prelungirea armistiţiului

Administraţia din Afganistan va elibera 900 de prizonieri şi cere prelungirea armistiţiului

Administraţia din Afganistan a îndemnat, marţi, Mişcarea talibanilor să prelungească armistiţiul, anunţând intenţia de a elibera 900 de membri ai grupului insurgent, informează agenţia de presă Reuters.

Eliberarea prizonierilor se înscrie în cadrul acordului dintre insurgenţii talibani şi Statele Unite, semnat în februarie, în prima etapă a procesului de pace, care va trebui să includă negocieri directe între rebeli şi Administraţia de la Kabul.

"Pentru o mai bună gestionare a schimbului de prizonieri, este important să fie prelungit armistiţiul", a declarat Javid Faisal, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională de la Kabul.

Talibanii au anunţat încetarea focului timp de trei zile, în ocazia sărbătorii Eid al-Fitr, care marchează sfârşitul postului musulman al Ramadanului. Armistiţiul ar urma să expire miercuri.

În cadrul acordului cu talibanii, autorităţile afgane ar urma să elibereze 5.000 de prizonieri, iar insurgenţii 1.000. Până în prezent, autorităţile afgane au eliberat 1.000 de prizonieri, iar talibanii 105.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici