Administraţia Donald Trump intenţionează să retragă aproximativ 7.000 de militari americani din Afganistan

Administraţia Donald Trump ar în plan să retragă aproximativ 7.000 de militari americani din Afganistan, adică aproape jumătate din numărul militarilor SUA din această ţară, relatează presa internaţională, citând oficiali neidentificaţi.

572 afișări
Imaginea articolului Administraţia Donald Trump intenţionează să retragă aproximativ 7.000 de militari americani din Afganistan

Administraţia Donald Trump intenţionează să retragă aproximativ 7.000 de militari americani din Afganistan

În urmă cu doar o zi, preşedintele Donald Trump a anunţat retragerea trupelor americane din Siria, decizie, aparent luată de Trump trecând peste obiecţiile liderilor militari din SUA, care a fost criticată de numeroşi politicieni de la Washington, inclusiv o serie de senatori republicani.

Mai mult, se crede că decizia de retragere a trupelor din Siria a fost un factor care condus la demisia lui Jim Mattis, secretarul american al Apărării, care în scrisoarea de demisie a semnalat divergenţe cu preşedintele Trump, fără însă să menţioneze direct retragerea trupelor.

Înainte de alegerea sa în funcţia de preşedinte al SUA, Donald Trump a afirmat în repetate rânduri că Washingtonul ar trebui să se retragă din Afganistan, informează BBC News online.

Operaţiunile de luptă la care participau direct trupe americane s-au încheiat oficial în anul 2014, militarii SUA având rolul de a antrena forţele afgane.

Anul trecut, Trump a indicat că va menţine o prezenţă militară americană semnificativă în Afganistan pentru a preîntâmpina un colaps al forţelor locale care fac cu greu faţă insurgenţei talibane.

Cotidianul The Washington Post relatează că planul de diminuare a prezenţei SUA în Afganistan se confruntă cu opoziţia mai multor oficiali de rang înalt de la Casa Albă, inclusiv John Bolton, consilierul prezidenţial pentru Siguranţă Naţională.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici