Administraţia Joe Biden a prezentat detalii ale planului de majorare a taxelor aplicate companiilor

  • Administraţia Joe Biden a prezentat detalii ale planului de majorare a taxelor aplicabile companiilor
  • Planul prevede majorarea treptată a taxei corporative de la 21% la 28%
  • De asemenea, ar putea fi aplicat un impozit minim de 15% pentru companiile care raportează profituri mari
412 afișări
Imaginea articolului Administraţia Joe Biden a prezentat detalii ale planului de majorare a taxelor aplicate companiilor

Departamentul american al Trezoreriei a prezentat, miercuri, detalii ale planului Administraţiei Joseph Biden de majorare a taxelor aplicabile companiilor, în cadrul eforturilor de finanţare a proiectului de reconstrucţie a infrastruturii şi de creare de locuri de muncă.

Planul prevede majorarea treptată a taxei corporative de la 21% la 28% şi aplicarea unui impozit minim de 15% pentru companiile americane care raportează profituri mari dar au o bază impozabilă redusă, în principal în contextul în care au sedii în afara Statelor Unite.

De asemenea, planul prevede înlocuirea subvenţiilor pentru combustibili fosili cu fonduri pentru stimularea utilizării energiilor ecologice. În plus, sunt prevăzute măsuri pentru evitarea evaziunii fiscale de către companiile multinaţionale cu sedii centrale în SUA, conform site-ului Axios.com.

Preşedintele Joseph Biden speră că modificările fiscale în domeniul corporativ vor genera fonduri bugetare suplimentare de 2.000 de miliarde de dolari în următorii 15 ani, pentru finanţarea investiţiilor în infrastructură.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a pledat, luni, pentru un stabilirea unui impozit corporativ minim la nivel mondial.

Criticii susţin că majorările de taxe vor face mediul de afaceri din SUA mai puţin competitiv pe plan internaţional.

Joseph Biden propune Congresului un plan de circa 2.250 de miliarde de dolari care prevede crearea de locuri de muncă prin investiţii masive în infrastructură, în drumuri, reţele digitale, vehicule electrice, case, precum şi contracararea modificărilor climatice şi dezvoltarea de tehnologii ale viitorului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici