Administraţia Joe Biden suspendă planul reducerii efectivelor militare americane din Germania

Administraţia Joseph Biden a suspendat, pentru reevaluare, planul fostului preşedinte Donald Trump privind diminuarea efectivelor militare americane din Germania.

3540 afișări
Imaginea articolului Administraţia Joe Biden suspendă planul reducerii efectivelor militare americane din Germania

Administraţia Joe Biden suspendă planul reducerii efectivelor militare americane din Germania

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, "a iniţiat procedura de reevaluare completă" a planului reducerii numărului militarilor americani din Germania, a declarat generalul Tod Wolters, şeful Comandamentului SUA pentru Europa şi comandant suprem NATO pentru Europa.

„Planificarea precedentă, aflată în curs pentru iniţiativa precedentă, a fost suspendată pentru ca secretarul Apărării şi actuala Administraţie să poată efectua o reevaluare completă asupra a tot ceea ce s-a întâmplat până când a preluat atribuţiile secretarul Lloyd Austin", a precizat generalul Tod Wolters, conform site-ului Politico.com.

Generalul Tod Wolters a declarat că nu poate anticipa ce decizie va fi luată după reevaluare. „Noua Administraţie a SUA a anunţat că trebuie să realizăm o reevaluare completă, în toate domeniile. Iar apoi, după evaluare, vom începe elaborarea noilor planuri", a precizat oficialul militar.

Fostul preşedinte Donald Trump a anunţat în vara anului 2020 un plan de reducere cu 12.000 de militari a efectivelor SUA din Germania.

Donald Trump a criticat frecvent contribuţiile insuficiente ale Germaniei şi Franţei la bugetul Alianţei Nord-Atlantice. În schimb, noul preşedinte al SUA, Joseph Biden, a anunţat că vrea intensificarea relaţiilor cu ţările partenere şi consolidarea organizaţiilor şi instituţiilor internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici