Adrian Sârbu: Nu ştiu dacă va câştiga Trump în America, ştiu şi mă astept la black swan care va răsturna toate pronosticurile

  • Un sondaj Mediafax-ZF-Aleph News arată că 70% dintre respondenţi spun că Donald Trump va câştiga alegerile prezidenţiale din SUA, în timp ce 30% susţin că Joe Biden.
  • Sondajul mai arată că, pentru a-i fi bine României, 56% dintre respondenţi spun că Donald Trump ar trebui să câştige alegerile din SUA, 25% Joe Biden, 6% Nikki Haley, iar 13% un alt candidat.
  • României nu i-a mers bine cu Donald Trump. Românii cred în Trump aşa cum au crezut în Iohannis în 2014. Rezultatul îl ştim, afirmă Adrian Sârbu.
1131 afișări

Hofi: Pentru că Donald Trump a reintrat în joc pentru alegerile prezidenţiale din SUA, am văzut deja rezultatele din Iowa, aşa că te-am întrebat şi pe tine cine crezi că va câştiga, acestea sunt variantele dintre care puteai alege: Donald Trump sau Joe Biden.

Nemo: A doua parte a sondajului a fost mai aproape de România. Cine ar trebui să câştige alegerile din SUA ca să fie bine pentru România?

Nemo: 70% consideră că Trump va câştiga.

Nemo: Care e varianta câştigătoare pentru români? Sunt 4 variante.

Hofi: 56% dintre cei care au votat pe site-urile Aleph News, Ziarul Financiar şi Mediafax consideră că este mai bine să câştige Donald Trump. Practic, istoric, dacă e să tragem o concluzie, României i-a mers mai bine cu preşedinţi republicani de-a lungul istoriei.

Adrian Sârbu: Dar nu cu Trump, că pe Trump nu l-a interesat de România. A avut două interacţiuni cu România. I-a strâns mâna lui Dragnea şi i-a dat o şapcă lui Iohannis după ce Iohannis a băgat 4 miliarde în bugetul militar american. Hai să vedem cine va câştiga, să spunem noi cinci, care suntem aici. Începem cu Marcela Feraru. Marcela, cine va câştiga alegerile din America?

Marcele Feraru: De câştigat, aşa cum arată lucrurile acum, pare Donald Trump să aibă toate şansele, dacă e să mă rezum la această întrebare.

Nemo: Balasz, tu ce crezi? Cine va câştiga?

Balasz Barabas: Dacă ăştia doi vor ramâne în finală, atunci Trump.

Nemo: Şi cine e mai bun pentru România?

Balasz Barabas:  Biden.

Hofi: Va câştiga alegerile oricine, dar nu Trump.

Nemo: Trump va câştiga.

Adrian Sârbu: Şi e bine pentru România, Nemo?

Nemo: E bine pentru România? Nu, nu e bine.

Hofi: Ar trebui ca omenirea să aleagă o cale împotriva neocomunismului. Şi în momentul de faţă, Trump este printre puţinii care luptă împotriva acestui neocomunism. Din acest punct de vedere, consider că pentru România ar fi mai bine să câştige Donald Trump.

Nemo: Şi tu pui în balanţă democraţia. Dle Adrian Sârbu, cine va câştiga?

Adrian Sârbu: Habar n-am. Nu ştiu, ăsta e adevărul. Adică nu am astăzi o imagine, în balanţa asta dintre wishfullthinking să nu câştige Trump, care e văzut de noi, în Europa, ca un anti-european şi un anti-ucrainean, iar din perspectiva noastră fiind anti-ucrainean eşti pro-rus şi la noi să fii pro-rus...

Hofi: Cam multe silogisme aici.

Adrian Sârbu Nu, nu, nu. Trump are o istorie nu de pro-rus, ci de angajat al ruşilor. Să nu uităm că dl. Trump s-a întâlnit de două ori cu Putin şi şi-a dat afară traducătorii, vorbind doar el cu Putin şi cu traducătorul. Cei care au votat acum în Aleph, Mediafax şi ZF, să le spunem electorii noştri pentru America, s-au gândit oare la poziţia lui Trump faţă de ruşi şi ce ar însemna un Putin lăsat să-şi facă de cap? Aşa cum a făcut Trump în 2016-2020. Nimeni nu s-a legat de Putin. Nu ştiu şi mă miră că românii, votând cu Trump şi dorindu-l pe Trump, repetă greşeala pe care au făcut-o cu Klaus Iohannis. Românii au fost convinşi că Iohannis e salvatorul naţiunii. Rezultatul îl ştim. Trump nu a adus nimic nou în discursul lui prezidenţial astăzi şi Trump ne-a livrat până acum aceleaşi decizii ale lui dinainte de a fi preşedinte. Şi una din decizii este că Europa va fi pedepsită. Eu cred că Donald Trump ar fi câştigat în 2020 dacă nu venea COVID-ul peste el. Ce e COVID-ul? E black swan (lebădă neagră). Şi acum mă întorc la ceea îţi spuneam: că nu ştiu cine va câştiga. Nu am cum să ştiu care este black swan-ul care o să-l blocheze pe Donald Trump să câştige America.

 

Rezultatele sondajului Mediafax- Ziarul Financiar-Aleph News

 

Donald Trump a reintrat în joc pentru alegerile prezidenţiale din SUA. Cine crezi că va câştiga?

Donald Trump – 70%

Joe Biden – 30%

Cine ar trebui să câştige alegerile prezidenţiale din SUA ca să fie bine pentru România?

Donald Trump (Partidul Republican)- 56%

Joe Biden (Partidul Democrat)- 25%

Nikki Haley (Partidul Republican) - 6%

Un alt candidat (Partidul Democrat) - 13%

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici