Adulterul şi falsurile, printre fraudele comise de ofiţerii americani de la bazele din străinătate

Inspectoratele generale americane ale comandamentelor din Europa, Africa şi Orientul Mijlociu au descoperit o serie de fraude comise de ofiţerii săi, cum ar fi falsificarea unor documente, abuzuri, adulter sau relaţii sexuale cu subordonaţi, relatează Stars and Stripes în ediţia electronică.

28 afișări
Imaginea articolului Adulterul şi falsurile, printre fraudele comise de ofiţerii americani de la bazele din străinătate

Adulterul şi falsurile, printre fraudele comise de ofiţerii americani de la bazele din străinătate (Imagine: Mediafax Foto)

În urma unei anchete a Inspectoratului general al armatei americane, inspectorii au descoperit o serie de infracţiuni comise de ofiţeri de rang înalt din cadrul armatei Statelor Unite, după cum a reieşit în cadrul celei de-a doua conferinţe a inspectorilor generali, la baza aeriană Ramstein din Germania.

Potrivit dosarelor analizate de inspectori, un ofiţer de rang înalt a completat cu date false documentele de deplasare, pretinzând plata unei camere şi a unui mic dejun care nu au existat, alţii au comis abuzuri în funcţie, un superior i-a cerut unui subordonat să-i perie covorul persan, spre exemplu. Alţi ofiţeri de rang înalt le-au cerut subordonaţilor lor să le ridice hainele de la curăţătorie sau spălătorie. De asemenea, inspectorii au descoperit şi cazuri privind relaţii sexuale nepermise, între şefi şi subordonaţi sau adulter (care este considerat o infracţiune gravă de către armată), reclamaţii de hărţuire sexuală.

Unii subordonaţi au încercat să-şi şantajeze superiorii cu acuzaţii de hărţuire sexuală nefondate.

Pe lângă descoperirea şi investigarea plângerilor înaintate în cadrul unor comandamente, inspectorii utilizează metode de măsurare a moralei şi calităţii managementului, potrivit locotenent-colonelului David Cienski, comandantul Inspectotratului General al Comandamentului american în Europa. "Încercăm să fim puţin mai activi în privinţa descoperirii unor probleme", a spus Cienski. "Vrem să demonstrăm că suntem factori ai schimbării", a adăugat el.

Aproximativ 40 de inspectori din cadrul comandamentelor din Europa, Africa, Orientul Mijociu au mai discutat în cadrul conferinţei şi despre reducerea de personal, bugetele scăzute, susţinerea noului comandament din Africa şi cooperarea cu aliaţi ca Bulgaria sau România.

Îngrijorările inspectorilor sunt cu atât mai mari cu cât, deşi populaţia militară de la bazele din Europa a scăzut, nivelul cazurilor de infracţiuni a sporit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici