Aeroport închis în Norvegia după ce o dronă a fost observată în apropiere

Cel puţin o dronă a fost observată în apropiere unui aeroport din Norvegia, iar autorităţile au decis închiderea acestuia, potrivit Sky News.

233 afișări
Imaginea articolului Aeroport închis în Norvegia după ce o dronă a fost observată în apropiere

Aeroport închis în Norvegia după ce o dronă a fost observată în apropiere

Aeroportul din cel de-al doilea oraş ca mărime al Norvegiei a fost închis miercuri pentru scurt timp după ce localnicii au observat cel puţin o dronă în apropiere.

Agenţia norvegiană de ştiri NTB a anunţat că incidentul s-a produs la aeroportul din Bergen. Acesta este situat în apropierea principalei baze navale a Norvegiei, iar spaţiul aerian a fost închis. Baza Haakonsvern este una dintre cele mai mari baze militare maritime din nordul Europei.

Armata norvegiană şi operatorul aeroporturilor de stat Avinor au fost notificate după ce prima dronă observată pe aeroportul Bergen a fost raportată la ora 4.15 (3.15 BST), a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Orjan Djuvik. Alte apariţii au fost raportate ulterior.

„Pot exista, de asemenea, observaţii care ar putea fi alte fenomene, de exemplu vremea. Nu suntem siguri dacă este vorba de una sau mai multe drone, dar suntem siguri că este vorba de cel puţin una", a declarat Djuvik.

La nord de Bergen, o dronă a fost raportată în apropierea micului aeroport Foerde care a fost închis temporar. Poliţia a anunţat că nu a fost identificat niciun suspect.

Incidentul s-a produs după ce în ultimele săptămâni cel puţin şapte cetăţeni ruşi au fost reţinuţi pentru că au pilotat drone sau au fotografiat situri din Norvegia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici