AFP: Traian Băsescu le întinde mâna moldovenilor după ani de relaţii distante

Preşedintele României, Traian Băsescu, aflat la prima vizită în R.Moldova după sfârşitul dominaţiei comuniştilor, a salutat încheierea erei "neînţelegerilor", comentează AFP.

12 afișări
Imaginea articolului AFP: Traian Băsescu le întinde mâna moldovenilor după ani de relaţii distante

Presedintele Romaniei, Traian Băsescu (S), dă mâna cu preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu (D) (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

"Actuala mea vizită în Republica Moldova evidenţiază deschiderea totală a relaţiilor româno-moldovene şi demonstrează încheierea definitivă a neînţelegerilor între cele două state. Acest lucru a devenit posibil prin ajungerea la putere la Chişinău a formaţiunilor democratice care au dat jos regimul comunist anul trecut", a declarat Traian Băsescu în discursul rostit la Universitatea din Cahul.

"Noua conducere a R.Moldova a convins Uniunea Europeană în legătură cu seriozitatea intenţiilor de a se alătura statelor membre, iar România va fi primul partener spre această realizare", adaugă Băsescu în a doua zi a vizitei oficiale în R.Moldova, prima efectuată de preşedintele român în străinătate după obţinerea unui nou mandat în decembrie.

Traian Băsescu a fost însoţit la Cahul de preşedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu.

În prima zi a vizitei, Traian Băsescu a anunţat semnarea în curând a unui acord de parteneriat între cele două capitale, document care va "favoriza integrarea europeană a Moldovei".

De asemenea, Băsescu a promis un ajutor de 100 de milioane de euro, pe patru ani, pentru modernizarea infrastructurii în R.Moldova.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici