Agenţi de securitate ai preşedintelui din Filipine, răniţi în urma unei ambuscade comise de comunişti

Patru agenţi de securitate ai preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte au fost răniţi, miercuri, în urma unei ambuscade comise de presupuşi militanţi comunişti, au declarat autorităţile militare de la Manila, care au precizat că Duterte nu se afla în convoiul atacat, informează postul France 24.

335 afișări
Imaginea articolului Agenţi de securitate ai preşedintelui din Filipine, răniţi în urma unei ambuscade comise de comunişti

Agenţi de securitate ai preşedintelui din Filipine, răniţi în urma unei ambuscade comise de comunişti

Ambuscada a avut loc pe o şosea de pe insula Mindanao, la o zi după ce preşedintele Duterte a cerut Congresului de la Manila să aprobe instituirea legii marţiale în această insulă până în luna decembrie, în condiţiile în care forţele armate filipineze se confruntă şi cu militanţi afiliaţi reţelei teroriste Stat Islamic în oraşul Marawi.

Un oficial militar a declarat că atacul ar fi fost efectuat de membrii ai grupării Noua Armată a Poporului, aripa paramilitară a Partidului Comunist din Filipine.

Comuniştii au anunţat marţi că vor lansa noi ofensive ca răspuns la planurile lui Duterte de a prelungii durata de impunere a legii marţiale.

Se estimează că cel puţin 30.000 de persoane au decedat în urma insurgenţei comuniste declanşate în anul 1968, potrivit autorităţilor militare filipineze.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici