Agenţi Frontex, trimişi la frontiera Lituaniei cu Belarusul din cauza afluxului de imigranţi

  • Frontex trimite agenţi la frontiera Lituaniei cu Belarusul, din cauza afluxului de imigranţi extracomunitari
  • În ultimele 24 de ore, autorităţile lituaniene au capturat 150 de imigranţi extracomunitari care veneau din Belarus
268 afișări
Imaginea articolului Agenţi Frontex, trimişi la frontiera Lituaniei cu Belarusul din cauza afluxului de imigranţi

Agenţi Frontex, trimişi la frontiera Lituaniei cu Belarusul din cauza afluxului de imigranţi

Agenţia europeană pentru securitatea frontierelor (Frontex) a trimis, vineri, o echipă de monitorizare şi intervenţie în Lituania, în contextul intensificării afluxului de imigranţi spre spaţiul Uniunii Europene, informează cotidianul Le Figaro.

În ultimele 24 de ore, autorităţile lituaniene au capturat 150 de imigranţi extracomunitari care veneau din Belarus. În total, anul acesta, peste 800 de imigranţi clandestini, cei mai mulţi din Orientul Mijlociu, au încercat să traverseze frontiera dintre Belarus şi Lituania.

În acest context, Frontex a trimis vineri o echipă de monitorizare şi intervenţie în Lituania formată din şase agenţi. În următoarele săptămâni, numărul agenţilor Frontex detaşaţi în Lituania va ajunge la 30.

"Situaţia este tensionată şi tinde să se deterioreze. Imigranţii care au scopuri economice vor fi repatriaţi", a declarat ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis.

Guvernul Lituaniei acuză Administraţia autoritaristă din Belarus, condusă de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, de facilitarea tranzitului imigranţilor extracomunitari spre ţările Uniunii Europene, în contextul sancţiunilor aplicate din cauza crizei politice din Belarus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici