Agenţii Blackwater au primit oferte de imunitate de la anchetatorii Departamentului de Stat

Anchetatorii din cadrul Departamentului american de Stat, care investighează incidentul de la Bagdad în care a fost implicată compania de securitate Blackwater, le-au făcut agenţilor de securitate ai acestei firme oferte de imunitate, potrivit cotidianului New York Times, citat de Reuters.

10 afișări
Imaginea articolului Agenţii Blackwater au primit oferte de imunitate de la anchetatorii Departamentului de Stat

Agenţii Blackwater au primit oferte de imunitate de la anchetatorii Departamentului de Stat

Anchetatorii din corpul investigativ al agenţiei, Biroul pentru Securitate diplomatică, nu aveau autoritatea de a face astfel de oferte de imunitate, potrivit unor oficiali americani citaţi de cotidianul New York Times.

Ofertele pot fi considerate o eroare gravă, care ar putea complica eforturile de inculpare a angajaţilor Blackwater implicaţi în incidentul de la Bagdad, potrivit publicaţiei.

Oficialii, care nu au fost identificaţi, au declarat că procurorii din cadrul Departamentului Justiţiei, care au autoritatea de a propune astfel de înţelegeri, nu au fost la curent cu acestea.

Majoritatea agenţilor Blackwater care au participat la incidentul de la 16 septembrie au primit ceea ce oficialii au descris drept oferte privind o imunitate limitată, conform sursei citate.

Imunitatea limitată presupune faptul că agenţii de securitate nu vor fi inculpaţi pentru nimic din ceea ce au declarat la interogatorii, atât timp cât declaraţiile lor au fost adevărate.

Compania de securitate Blackwater, cu sediul în Carolina de Nord, are circa 1.000 de angajaţi în Irak, care asigură protecţia diplomaţilor americani şi a altor oficiali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici