Agenţii FBI efectuează percheziţii la reşedinţa lui Mike Pence, în ancheta privind documentele clasificate

Agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) efectuează vineri o percheziţie în reşedinţa fostului vicepreşedinte Mike Pence, în statul american Indiana, în ancheta privind documentele clasificate, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times şi de postul de televiziune CNN.

383 afișări
Imaginea articolului Agenţii FBI efectuează percheziţii la reşedinţa lui Mike Pence, în ancheta privind documentele clasificate

Mike Pence nu asistă la percheziţii, întrucât se află cu familia pe Coasta de Vest a Statelor Unite. Agenţii FBI urmează să percheziţioneze şi biroul lui Mike Pence din Washington D.C., în următoarele zile.

Potrivit publicaţiei The Wall Street Journal, Departamentul Justiţiei de la Washington a stabilit împreună cu echipa juridică a lui Mike Pence organizarea percheziţiilor.

Într-un caz separat, Mike Pence a fost convocat pentru a fi audiat în ancheta procurorului special Jack Smith privind rolul fostului preşedinte Donald Trump în protestele violente desfăşurate la Capitoliu pe 6 ianuarie 2021.

Avocatul lui Mike Pence, Greg Jacob, a anunţat în ianuarie că au fost găsite documente clasificate în reşedinţa fostului vicepreşedinte al SUA, aceasta fiind cea mai recentă evoluţie dintr-o serie de cazuri care îi vizează pe fostul preşedinte Donald Trump şi pe preşedintele Joseph Biden. "Este vorba despre un număr mic de documente care ar putea conţine informaţii sensibile sau clasificate", a precizat Greg Jacob, pe 24 ianuarie.

Agenţii Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au colectat în august 2022 documente din reşedinţa lui Donald Trump din Mar-a-Lago (Florida), iar cazul este anchetat de un procuror special, Jack Smith. Autorităţile susţin că erau documente clasificate, dar Trump afirmă că documentele au fost declasificate de el în timp ce era preşedinte.

Într-un alt caz, secretarul Justiţiei, Merrick Garland, a anunţat numirea unui procuror special, Robert Hur, pentru investigarea cazului documentelor clasificate găsite într-un fost birou universitar al lui Biden din Washington D.C. şi în reşedinţa acestuia din Wilmington, statul Delaware. Documentele datează din perioada în care Biden era vicepreşedinte, în mandatul preşedintelui Barack Obama.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici