Agenţii francezi răpiţi în Somalia, deţinuţi de insurgenţi islamişti - VIDEO, GALERIE FOTO

Cei doi agenţi din cadrul serviciilor de informaţii franceze răpiţi marţi în capitala somaleză, Mogadiscio, sunt deţinuţi de insurgenţi islamişti, a declarat miercuri un oficial de rang înalt din cadrul Serviciilor somaleze de Securitate.

59 afișări
Imaginea articolului Agenţii francezi răpiţi în Somalia, deţinuţi de insurgenţi islamişti - VIDEO, GALERIE FOTO

Agenţii francezi răpiţi în Somalia, deţinuţi de insurgenţi islamişti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

"Cei doi ostatici au fost transferaţi, iar acum sunt deţinuţi de insurgenţi islamişti la Mogadiscio", a declarat acest oficial sub protecţia anonimatului.

Informaţia a fost confirmată de mai multe surse apropiate Serviciilor Secrete somaleze, contactate de AFP.

"Sunt în continuare discuţii în curs, cu Guvernul, pentru a obţine eliberarea acestora", a adăugat un oficial, fără să precizeze dacă francezii sunt ostaticii islamiştilor extremişti Shebab sau ai miliţiei Hezb al-Islamyia, condusă de un lider islamist radical, şeicul Hassan Dahir Aweys.

Cei doi bărbaţi au fost răpiţi marţi dimineaţa din hotelul Sahafi, din sudul capitalei, de către un grup format din aproximativ zece membri ai unei miliţii, care i-a dezarmat pe agenţii de securitate ai hotelului unde cei doi s-au înregistrat ca jurnalişti, potrivit unui polişist somalez şi conducerii hotelului.

Cei doi francezi, a căror identitate nu a fost dezvăluită de către autorităţile franceze, sunt doi "consilieri în misiune oficială de asistenţă pentru Guvernul somalez", potrivit Ministerului francez al Afacerilor Externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici