Agresiunea familiei de romi expulzate din Franţa în Kosovo a fost o dispută familială

Agresiunea de duminică din Kosovo împotriva familiei tinerei Leonarda Dibrani, adolescenta romă expulzată din Franţa la începutul lui octombrie, are legătură cu o dispută conjugală, a afirmat un oficial din cadrul poliţiei kosovare, citat de AFP.

637 afișări
Imaginea articolului Agresiunea familiei de romi expulzate din Franţa în Kosovo a fost o dispută familială

Agresiunea familiei de romi expulzate din Franţa în Kosovo a fost o dispută familială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Incidentul a avut loc între două familii, Dibrani şi Bislimi. S-a dovedit că Bislimi a fost soţul lui Xhemaili Dibrani în urmă cu 25 de ani şi presupunem că aceasta a stat la originea incidentului", a declarat presei, duminică seara, la Kosovska Mitroviţa, căpitanul Ahmet Gjosha.

"Tratăm acest caz foarte serios. O anchetă a fost deschisă cu participarea unui procuror", a subliniat el.

Gjosha a adăugat că familia Bislimi a fost repatriată din Elveţia în urmă cu patru luni.

Poliţistul a precizat că patru persoane au fost reţinut în urma acestui incident care, potrivit primelor elemente ale anchetei, nu ar avea legătură cu expulzarea familiei Dibrani din Franţa.

Familia Leonardei Dibrani, tatăl său Resat, în vârstă de 47 de ani, mama sa Xhemaili, în vârstă de 41 de ani, şi cei cinci fraţi şi surori ieşiseră la plimbare în Kosovska Mitroviţa, în nordul Kosovo, când s-a produs incidentul.

Xhemaili "a fost pălmuită şi a fost spitalizată, în timp ce copiii, traumatizaţi, se află într-un comisariat de poliţie", a declarat o sursă din cadrul poliţiei pentru AFP.

Preşedintele francez François Hollande i-a oferit Leonardei Dibrani posibilitatea de a se întoarce în Franţa singură, pentru a-şi continua studiile. Ea a respins însă această ofertă, asigurând că nu vrea să se întoarcă în Franţa fără familia sa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici