Ahmadinejad evocă posibilitatea unui dialog direct cu SUA

Preşedintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, a declarat că există posibilitatea unor discuţii directe cu Statele Unite în viitorul apropiat, informează agenţia IRNA.

14 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad evocă posibilitatea unui dialog direct cu SUA

Ahmadinejad evocă posibilitatea unui dialog direct cu SUA (Imagine: Mediafax/AFP)

"Este posibil să organizăm în viitorul apropiat discuţii cu Statele Unite pe diferite teme", a declarat Ahmadinejad într-un interviu acordat televiziunii de stat iraniene.

Statele Unite au întrerupt relaţiile diplomatice cu Iranul în 1980, după criza ostaticilor de la ambasada americană din Teheran. În prezent, tensiunile dintre cele două state s-au accentuat din cauza programului nuclear iranian.

Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania au prezentat recent Iranului o serie de stimulente pentru depăşirea crizei nucleare.

Ahmadinejad a declarat că în următoarele luni "se vor produce anumite lucruri", subliniind că nicio putere din lume nu va putea ignora Iranul.

"Oricare ar fi partidul care va câştiga alegerile prezidenţiale din Statele Unite, va trebui să observe acest lucru. Am primit numeroase mesaje în această privinţă", a spus liderul iranian.

"Eventualele discuţii cu Statele Unite nu vor fi la nivel guvernamental, ci la alte niveluri. Dacă Statele Unite doresc discuţii cu Iranul, acestea trebuie să aibă loc în condiţii corecte", a încheiat Ahmadinejad.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici