Ahmadinejad, invitat în pelerinaj la Mecca de regele Arabiei Saudite

Liderul iranian Mahmoud Ahmadinejad va merge în pelerinaj la Mecca, la invitaţia regelui Abdullah al Arabiei Saudite, fiind primul preşedinte al Iranului în exerciţiu care efectuează o astfel de călătorie, potrivit Biroului său.

6 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad, invitat în pelerinaj la Mecca de regele Arabiei Saudite

Mahmoud Ahmadinejad, invitat în pelerinaj la Mecca de regele Arabiei Saudite

Potrivit unui oficial, invitaţia este un eveniment important pentru relaţiile dintre Arabia Saudită şi Iran. "Este pentru prima oară în istoria relaţiilor dintre Arabia Saudită şi Iran când regele acestei ţări îl invită pe preşedintele Republicii islamice să meargă în pelerinaj la Mecca", a spus consilierul prezidenţial Ali Akbar Javanfekr, potrivit BBC News Online.

Relaţiile dintre statul iranian revoluţionar şiit şi monarhia consevatoare sunnită s-au îmbunătăţit după prima vizită la Riyadh a unui preşedinte iranian, în 1999.

Cu 12 ani înainte, peste 400 de persoane, majoritatea iranieni, au murit în urma conflictelor violente dintre forţele de securitate iraniene şi cele saudite, în timpul Hajj (pelerinajul la Mecca).

Pelerinajul, care ar urma să înceapă la 18 decembrie, durează cinci zile. La acest ritual vor participa cel puţin 1,5 milioane de musulmani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici