Ahmadinejad îşi îndeamnă vecinii să fie "vigilenţi" faţă de o ingerinţă "inamicală"

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a îndemnat joi ţările vecine Iranului să fie "vigilente" în privinţa unei ingerinţe "inamicale", în contextul în care Israelul, susţinut de Statele Unite, nu încetează să evoce o soluţie militară la controversatul program nuclear iranian.

286 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad îşi îndeamnă vecinii să fie "vigilenţi" faţă de o ingerinţă "inamicală"

Ahmadinejad îşi îndeamnă vecinii să fie "vigilenţi" faţă de o ingerinţă "inamicală" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Observăm, în prezent, situaţii de criză în mai multe părţi ale lumii, provocate de ingerinţa anumitor ţări ce aspiră să îşi arate forţa şi superioritatea", a declarat Ahmadinejad în cadrul unei conferinţe internaţionale la Aşhabad.

"Trebuie să fim vigilenţi şi să rezistăm forţei şi influenţării regiunii noastre, cu scopul de a ne proteja de demersuri inamicale", a subliniat el.

Ahmadinejad, dar şi omologii săi afgan Hamid Karzai şi pakistanez Asif Ali Zardari s-au reunit joi la Aşhabad, capitala Turkmenistanului, cea mai închisă faţă de lume fostă republică sovietică, unde participă la sărbătorirea primăverii (Newroz), o sărbătoare foarte populară în Asia Centrală.

Puteri occidentale şi Israelul suspectează Iranul că încearcă să se doteze cu arma atomică sub acoperirea unui program nuclear civil, ceea ce Teheranul dezminte.

Preşedintele american Barack Obama s-a prezentat miercuri ca un aliat de nclintit al Israelului, recunoscându-i dreptul de a decide singur în legătură cu oportunitatea unei lovituri împotriva Iranului, în cursul unei vizite la Ierusalim.

Israelul s-a declarat, în noiembrie, "pregătit, dacă este nevoie" să declanşeze un atac împotriva instalaţiilor nucleare iraniene, o opţiune evocată ulterior cu regularitate de către autorităţile israeliene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici