Ahmadinejad: Marile puteri să "înveţe să se adreseze respectuos"

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, sfătuieşte marile puteri "să înveţe să se adreseze respectuos altor popoare" pentru a fi ascultate, a relatat joi agenţia Fars.

12 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad: Marile puteri să "înveţe să se adreseze respectuos"

Ahmadinejad: Marile puteri să "înveţe să se adreseze respectuos" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Învăţaţi să vă adresaţi respectuos altor popoare, pentru ca poporul iranian, pacifist şi cultivat, să vă respecte", a declarat Ahmadinejad.

"Noi suntem adepţii dialogului (...). Ascultăm pe toţi cei din lume care au o poziţie justă şi propuneri pentru soluţionarea problemelor lumii", a adăugat el.

"Epoca tiraniei voastre a luat sfârşit" odată cu Revoluţia Islamică, a mai afirmat acesta.

Teheranul refuză să se supună exigenţelor Consiliului de Securitate al ONU, care cere o suspendare a activităţilor sale nucleare.

Marile puteri (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania), care încearcă să convingă Iranul să îşi suspende programul de îmbogăţire a uraniului, au "primit favorabil", miercuri, în Germania, "voinţa administraţiei americane de a demara discuţii cu Iranul, aşa cum a fost exprimată de preşedintele (Barak) Obama".

La rândul său, preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, care va participa, la acest sfârşit de săptămână, la Conferinţa Internaţională pe tema Securităţii, la Munchen, a afirmat că "eşecul Statelor Unite în Liban şi în Irak sunt semne ale sfârşitului unilateralismului american".

Vicepreşedintele american, Joe Biden, va participa, de asemenea, la reuniunea de la Munchen, dar nici o întâlnire cu delegaţia iraniană nu a fost programată.

Acesta a adăugat că plasarea primului satelit iranian pe orbită arată că "poporul iranian va continua calea sa, în pofida sancţiunilor" internaţionale impuse Iranului.

Iranul a anunţat, marţi, că a plasat pe orbită un satelit, Omid (Speranţă), de fabricaţie iraniană 100 la sută, cu ajutorul unei rachete proprii Safir-2.

Citeşte şi:

Preşedintele iranian cere SUA să-şi retragă trupele mobilizate în lume

Obama declară că SUA sunt pregătite să coopereze cu Iranul

Sosia lui Ahmadinejad pune pe jar poliţia aeroportului din Damasc

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici