Ahmadinejad: Subiectul programului nuclear iranian este "închis"

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a afirmat marţi că subiectul ambiţiilor nucleare ale ţării sale este "închis" şi a rămas de competenţa exclusivă a Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), relatează Reuters.

3 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad: Subiectul programului nuclear iranian este "închis"

Ahmadinejad: Subiectul programului nuclear iranian este "închis"

"Toate activităţile noastre nucleare au fost complet paşnice şi transparente", a declarat el în faţa Adunării Generale a ONU, acuzând puterile occidentale că încearcă să nege dreptul Iranului la energie nucleară.

El a adăugat că în pofida ameninţărilor nilitare şi a sancţiunilor "ilegale", "Iranul a mers înainte, pas cu pas, iar acum este recunoscut ca o ţară cu capacitatea de a produce combustibil la scară industrială, în scopuri paşnice".

Iranul a convenit cu AIEA, la 21 august, să explice natura programului său nuclear, despre care Teheranul afirmă că este destinat producerii de electricitate, deşi ţările occidentale cred că este un paravan pentru producerea bombei atomice.

Ahmadinejad a acuzat, marţi, puterile occidentale că încearcă să politizeze problema nucleară iraniană.

În lungul său discurs, Ahmadinejad a denunţat şi politicile "regimului sionist ilegal" (Israelul) faţă de palestinieni, ca şi prezenţa militară a SUA în Irak.

El a declarat că de-abia aşteaptă vremea când "Palestina şi Irakul vor fi eliberate", când puterile "se vor întoarce de pe calea aroganţei şi a ascultării de Satana" şi când "mirosul plăcut al dreptăţii va umple lumea".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici