Ahmadinejad susţine că Iranul nu are nevoie de arme nucleare

Iranul nu are nevoie de arme nucleare, a declarat preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, într-un interviu difuzat joi de postul de televiziune NBC, fără a exclude însă posibilitatea de a dispune de acestea într-o zi.

19 afișări
Imaginea articolului Ahmadinejad susţine că Iranul nu are nevoie de arme nucleare

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Credem că armele nucleare aparţin trecutului şi generaţiei anterioare... Nu vedem nici un fel de nevoie pentru acest tip de arme", a precizat liderul iranian.

Iranul este suspectat de puterile occidntale că intenţionează să se doteze cu arme nucleare sub acoperirea unui program nuclear civil, acuzaţie respinsă de Teheran.

"Am crezut întotdeauna în negocieri şi discuţii. Aceasta este logica noastră, nimic nu s-a schimbat", a adăugat Ahmadineajd.

Întrebat dacă poate afirma ferm că Iranul exclude orice posibilitate de a se dota la un moment dat cu arme nucleare, acesta a răspuns: "Puteţi înţelege ce vreţi din afirmaţiile mele".

"Dacă vorbim despre îmbogăţirea uraniului în scopuri paşnice, Iranul nu va suspenda niciodată" această activitate, a insitat el.

O întâlnire între Iran şi reprezentanţii celor şase mari puteri care negociază de câţiva ani pe tema dosarului nuclear iranian (Statele Unite, Rusia, China, Franţa, Marea Britanie şi Germania) este prevăzută la 1 octombrie, probabil în Turcia.

Statele Unite au transmis ferm Iranului că problema programului nuclear trebuie abordată "direct" în toate negocierile, a declarat marţi, secretarul de Stat, Hillary Clinon.

"Am transmis clar iranienilor că toate discuţiile la care vom participa vor trebui să abordeze direct problema nucleară", a adăugat aceasta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici