Air Force One a ratat o aterizare în Connecticut, cu Barack Obama la bord

Avionul prezidenţial american - Air Force One - a ratat o primă încercare de aterizare, miercuri, în Bradley Field (Connecticut), aterizând normal la a doua manevră, cu preşedintele Barack Obama la bord.

549 afișări
Imaginea articolului Air Force One a ratat o aterizare în Connecticut, cu Barack Obama la bord

Air Force One a ratat o aterizare în Connecticut, cu Barack Obama la bord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autoritatea Federală a Aviaţiei (FAA) a anunţat că vizibilitatea era sub nivelul minim în momentul aterizării, astfel piloţii nu au putut vedea pista corespunzător. La a doua încercare au folosit instrumentele de bord, potrivit ABC News.

Vizibilitatea era sub doi kilometri în momentul aterizării, iar norii erau foarte aproape de sol. Surse citate de ABC au declarat că avionul nu a atins deloc pista la prima încercare de aterizare.

"Pilotul nu a putut efectua aterizarea din prima manevră din cauza lipsei vizibilităţii", explică un expert în aviaţie.

Potrivit jurnaliştilor aflaţi la bord, nu s-a întâmplat nimic notabil în avion din cauza acestei situaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici