Ajutoarele trimise în Myanmar, deturnate de autorităţi

Ţările care trimit ajutoare victimelor ciclonului Nargis, din Myanmar, trebuie să se asigure că acestea ajung la supravieţuitori şi că nu sunt deturnate de regimul militar, a avertizat joi organizaţia Human Rights Watch (HRW).

14 afișări
Imaginea articolului Ajutoarele trimise în Myanmar, deturnate de autorităţi

Ajutoarele trimise în Myanmar, deturnate de autorităţi (Imagine: Mediafax Foto)

Simplul fapt că ajutoarele ajung la Rangoon nu va ajuta neapărat victimele ciclonului, a adăugat organizaţia pentru apărarea drepturilor omului, într-un comunicat.

HRW a precizat că are confirmarea faptului că anumite încărcături au fost "deturnate" de regim, şi a perconizat un sistem de supraveghere "independent", pentru a asigura că ajutoarele ajung într-adevăr "la persoanele care au cea mai mare nevoie de ele".

Deşi numeroase avioane cu ajutoare ajung în Myanmar, regimul continuă să limiteze desfăşurarea echipelor umanitare străine în cele mai afectate zone de ciclonul Nargis, care a provocat 66.000 de morţi şi dispăruţi, potrivit ultimului bilanţ oficial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici