Al Gore, fost vicepreşedinte al SUA, îşi anunţă sprijinul pentru protestatarii de pe Wall Street

Fostul vicepreşedinte american Al Gore, în prezent unul dintre susţinătorii luptei împotriva încălzirii climatice, şi-a exprimat joi sprijinul pentru manifestanţii anti-Wall Street, apreciind că mişcarea lor reprezintă un prim pas pentru însănătoşirea unei democraţii aflate în criză.

275 afișări
Imaginea articolului Al Gore, fost vicepreşedinte al SUA, îşi anunţă sprijinul pentru protestatarii de pe Wall Street

Al Gore, fost vicepreşedinte al SUA, îşi anunţă sprijinul pentru protestatarii de pe Wall Street (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"De la economie la criza climatică, liderii noştri vin cu soluţii care nu ne rezolvă problemele", scrie Gore pe blogul său.

"Cu o democraţie aflată în criză, o mişcare reală venind de la bază şi care demonstrează erorile sistemului nostru marchează primul pas în direcţia bună. Puteţi conta pe mine printre cei care susţin mişcarea Occupy Wall Street", afirmă el.

Blogul include şi un link care permite efectuarea de donaţii pentru mişcarea anti-Wall Street.

Al Gore a fost vicepreşedinte al Statelor Unite între 1993 şi 2001, în administraţia Bill Clinton. Învins de George W. Bush la alegerile prezidenţiale din 2000, Gore a primit în 2007 Premiul Nobel pentru Pace, pentru activitatea împotriva încălzirii globale. În acelaşi an, documentarul său An Inconvenient Truth a primit un premiu Oscar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici