Al Jazeera: Cel puţin 100 de civili, ucişi în urma raidurilor SUA în Siria în ultimele 48 de ore

Cel puţin 100 de civili au fost ucişi în ultimele 48 de ore în urma raidurilor SUA ce au vizat poziţii ale luptătorilor din oraşul sirian Raqqa, ultimul fief al reţelei teroriste Stat Islamic, informează site-ul agenţiei Al Jazeera.

444 afișări
Imaginea articolului Al Jazeera: Cel puţin 100 de civili, ucişi în urma raidurilor SUA în Siria în ultimele 48 de ore

Cel puţin 100 de civili, ucişi în urma raidurilor SUA în Siria în ultimele 48 de ore - Al Jazeera

Localnicii oraşului Raqqa au transmis marţi reporterilor al Jazeerei că cel puţin 100 de civili au fost ucişi începând de duminică, 55 dintre aceştia în două cartiere din estul oraşului.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis luni că bilanţul morţilor era de 69 de morţi, printre care 19 copii şi 12 femei.

Directorul OSDO a anunţat însă că bilanţul este mult mai mare deoarece raidurile vizează cartiere din centrul oraşului în care se regăsesc foarte mulţi civili.

”Aceste clădiri sunt pline de civili ce încearcă să fugă din calea primelor fronturi ale războiului. Raidurile aeriene vizează orice clădire unde detectează mişcări ale SI ce sunt detectate”, a declarat Rami Abdel Rahman, directorul OSDO.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici