Video Al patrulea europarlamentar implicat în scandalul mită pentru amendamente - VIDEO

Un al patrulea europarlamentar, spaniolul Pablo Zalba Bidegain, membru al Partidului Popular European, face obiectul unui material publicat de "The Sunday Times" în scandalul privind promovarea unor amendamente în PE.

88 afișări

"Spaniolul Pablo Zalba Bidegain, membru al Partidului Popular European şi al Partidului Popular din Spania, este cel de-al patrulea europarlamentar prins de jurnaliştii de la The Sunday Times în scandalul mită pentru amendamente început săptâmâna trecută", scrie, pe blogul său, Mihai Poliţeanu, asistentul europarlamentarului PDL Monica Macovei.

El menţionează că, urmare a acestui scandal, austriacul Ernst Strasser şi slovenul Zoran Thaler au spus că demisionează din Parlamentul European, iar Adrian Severin s-a retras din grupul socialiştilor europeni, însă refuză să-şi dea demisia din PE.

Poliţeanu postează pe blog şi o înregistrare facută de jurnaliştii de la The Sunday Times cu spaniolul Bidegain.

Trei deputaţi europeni şi foşti miniştri - un român, un sloven şi un austriac - s-au declarat dispuşi să îşi "vândă serviciile" pentru sume de până la 100.000 de euro unor jurnalişti de la cotidianul britanic The Sunday Times care s-au pretins a fi lobbyişti, a relatat în urmă cu o săptămână AFP.

În urma acestui scandal, Adrian Severin s-a retras din grupul socialiştilor europeni, dar a anunţat că nu îşi va da demisia din Parlamentul European.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că europarlamentarul Adrian Severin va fi exclus, luni, din partid, menţionând că subiectul este închis din acest punct de vedere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici