Al-Qaida cere cinci milioane de euro pentru eliberarea a doi ostatici austrieci - presă

Răpitorii celor doi cetăţeni austrieci capturaţi în Maghreb de gruparea al-Qaida cer o răscumpărare de cinci milioane de euro pentru eliberarea ostaticilor, potrivit cotidianului austriac Kurier.

43 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida cere cinci milioane de euro pentru eliberarea a doi ostatici austrieci - presă

Al-Qaida cere cinci milioane de euro pentru eliberarea a doi ostatici austrieci - presă

Cotidianul austriac citează "o sursă informată", fără a oferi detalii.

Anterior, o altă sursă apropiată celulei de criză înfiinţată în cadrul Ministerului austriac de Externe a declarat că răpitorii cer eliberarea militanţilor încarceraţi şi achitarea unei răscumpărări al cărei cuantum nu a fost făcut public.

Cererea de răscumpărare a fost confirmată duminică de o serie de surse locale din nordul statului african Mali.

Răpitorii au adresat duminică seară un ultimatum Guvernului austriac care a expirat iniţial la miezul nopţii, prin care cereau eliberarea militanţilor încarceraţi în Algeria şi Tunisia.

Cei doi ostatici, Andrea Kloiber, de 44 de ani, şi Wolfgang Ebner, de 51 de ani, au fost localizaţi în Mali, la 150 de kilometri nord de localitatea Kidal, potrivit mai multor surse. Guvernul din Mali a anunţat însă că nu deţine "nici o informaţie" privind localizarea geografică a ostaticilor.

Cancelarul austriac Alfred Gusenbauer a cerut "eliberarea imediată şi fără condiţii a ostaticilor", subliniind că "Austria nu negociază cu teroriştii".

Cei doi austrieci au fost răpiţi la 22 februarie în timp ce se aflau în Tunisia iar la 13 martie gruparea al-Qaida din Maghreb a lansat un ultimatum autorităţilor austriece în care subliniau că "Austria este responsabilă de viaţa celor doi ostatici în cazul în care revendicările nu le sunt satisfăcute".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici