Al-Qaida din Maghreb a revendicat atentatele comise în Alger

Ramura al-Qaida din Maghrebul islamic (BAQMI, fostul Grup Salafist pentru Predică şi Luptă algerian) a revendicat dublul atentat de marţi, din Alger, ameninţând că va lansa noi atacuri, într-un comunicat publicat pe un site Internet islamist.

2 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida din Maghreb a revendicat atentatele comise în Alger

Al-Qaida din Maghreb a revendicat atentatele comise în Alger

Cele două atentate "martirii împotriva cruciaţilor şi apostaţilor au fost comise de Abdel Rahman al-Assmi şi Ibrahim Abu Othman, susţine gruparea. Site-ul Internet publică mai multe fotografii cu cei doi atacatori sinucigaşi, purtând arme de asalt, în spatele lor fiind drapelul verde al islamului.

Ministrul algerian de Interne, Yazid Zerhouni, imputase anterior acestui grup cele două atentate simultane cu maşină-capcană împotriva Consiliului constituţional şi sediilor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi şi a Programului ONU pentru Dezvoltare.

"Anunţăm naţiunea musulmană vestea bună: succesul a două operaţiuni martirii comise de (...) doi eroi la Alger pentru apărarea naţiunii islamului şi umilirea cruciaţilor şi agenţilor lor, sclavii Statelor Unite şi fii ai Franţei", scrie BAQMI în comunicat, a cărui autenticitate nu a putut fi confirmată imediat.

Potrivit textului, unul dintre atacatorii sinucigaşi, "Ibrahim Abu Othman, a lansat un camion încărcat cu cel puţin 800 de kilograme de explozibil împotriva cuibului infidelilor internaţionali, sediul Naţiunilor Unite la Alger".

Textul adaugă că, în acelaşi moment, al doilea atacator sinucigaş a lansat camionul său, încărcat şi el cu 800 de kilograme de explozibil, împotriva sediului Consiliului constituţional "în apropiere de care este situat sediul Şcolii de poliţie".

Aceste atentate s-au soldat cu 26 de morţi şi 177 de răniţi, potrivit unui ultim bilanţ al Ministerului algerian de Interne. Potrivit unor surse din cadrul spitalului, 62 de persoane au murit şi şi mai multe zeci au fost rănite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici