Al-Qaida revendică atentatele de miercuri din Irak, soldate cu peste 50 de morţi

Reţeaua teroristă al-Qaida a revendicat atentatele de miercuri din Irak, soldate cu moartea a 53 de persoane, şi i-a felicitat pe insurgenţii somalezi pentru campania de atacuri armate comise la Mogadiscio.

14 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida revendică atentatele de miercuri din Irak, soldate cu peste 50 de morţi

Al-Qaida revendică atentatele de miercuri din Irak, soldate cu peste 50 de morţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un comunicat publicat sâmbătă pe site-ul Honein, gruparea Statul Islamic Irakian (ISI), care regrupează al-Qaida şi organizaţiile militante afiliate acesteia, anunţă că "la mijlocul Ramadanului, sub conducerea emirului credincioşilor, şeicul Abou Bakr al-Bagdadi (...), «brigăzile Unicităţii Domnului » au lansat o serie de atacuri pentru a arăta naţiunii musulmane că suflă un vânt al victoriei".

Comunicatul precizează că, "pentru aceste operaţiuni coordonate care au avut loc în majoritatea regiunilor Irakului, au fost mobilizate majoritarea unităţilor militare şi de securitate ale ISI, care au spart o breşă în planul de securitate iluzoriu (...) al necredincioşilor din Zona Verde", sector protejat unde se află sediile principalelor ministere irakiene şi ale mai multor ambasade.

ISI adaugă că atacurile au vizat "centre, puncte de control şi cartiere generale ale poliţiei şi armatei irakiene".

Un val de atacuri, care a inclus şi 14 atentate cu maşini-capcană, s-a soldat miercuri cu 53 de morţi şi 300 de răniţi în zece oraşe din Irak.

În acelaşi comunicat, al-Qaida îi felicită şi pe militanţii somalezi pentru campania militară de la Mogadiscio. La începutul săptămânii, în capitala somaleză au avut loc confruntări violente, soldate cu moartea a cel puţin 68 de civili, în cadrul unei ofensive de amploare a insurgenţilor islamişti împotriva forţelor guvernamentale somaleze şi a trupelor Uniunii Africane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici