Al-Qaida revendică mai multe atentate comise anul acesta la Bagdad

"Statul Islamic în Irak" (ISI), o organizaţie formată din grupări afiliate reţelei Al-Qaida, a revendicat zeci de atentate comise la Bagdad de la începutul anului, printre care un atac cu maşină-capcană comis la o înmormântare şiită şi asasinarea unei directoare de închisoare.

57 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida revendică mai multe atentate comise anul acesta la Bagdad

Al-Qaida revendică mai multe atentate comise anul acesta la Bagdad

Într-un comunicat publicat pe site-ul jihadist Honein, ISI revendică responsabilitatea pentru 43 de incidente violente care s-au soldat cu zeci de morţi între 10 ianuarie şi 10 februarie 2012 la Bagdad.

Cel mai violent datează din 27 ianuarie, când un kamikaze a detonat maşina-capcană în apropierea unei procesiuni funerare într-un cartier şiit din Bagdad, omorând 31 de persoane.

"Majoritatea victimelor de la înmormântare erau apropiaţi" ai premierului irakian Nuri al-Maliki, susţine textul.

ISI revendică de asemenea un atentat cu bombă comis la 1 februarie împotriva convoiului care îl transporta pe deputatul Qais al-Shazer, calificat drept "apostat". Parlamentarul nu a fost rănit în atac, dar cinci civili au fost răniţi.

Organizaţia teroristă revendică de asemenea asasinarea la 7 februarie a directoarei unei închisori pentru femei din Bagdad, Sajida Saleh Hassan.

La 24 februarie, Al-Qaida a revendicat deja un val de atentate comise cu o zi în urmă şi care au provocat moartea a 42 de persoane în Irak.

Violenţa a scăzut net în Irak după perioada de vârf din 2006-2007, dar rămâne omniprezentă. Conform cifrelor oficiale, 150 de irakieni au fost ucişi numai în luna februarie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici