Al-Qaida somează Germania să retragă trupele din Afganistan

Reţeaua teroristă al-Qaida ameninţă că va comite atacuri în Germania după alegerile din 27 septembrie, dacă nu se va lua decizia retragerii trupelor din Afganistan, relatează AFP citând centre de supraveghere a site-urilor islamiste.

15 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida somează Germania să retragă trupele din Afganistan

Al-Qaida somează Germania să retragă trupele din Afganistan

Într-o înregistrare video în limba germană postată vineri, un bărbat care s-a prezentat drept Abu Talha afirmă că germanii vor avea parte de o "trezire dureroasă" după alegeri, dacă vor fi câştigate de actuala coaliţie.

Bărbatul, cu faţa neacoperită şi îmbrăcat în stil occidental, îşi îndeamnă "fraţii" din Germania să stea "la distanţă de lucrurile care nu sunt absolut vitale" timp de două săptămâni după scrutinul legislativ.

"A venit vremea ca Germania să ştie că Afganistanul nu este un land german şi că nu poate organiza acolo un festival al berii tot anul", declară islamistul, potrivit centrului SITE.

De asemenea, liderul islamist îi îndeamnă pe tinerii musulmani din Germania să permită reţelei al-Qaida să organizeze primele acţiuni, promiţând că oraşul Kiel (nord) va fi "în siguranţă".

Cancelarul german, Angela Merkel, conducea, vineri, în sondaje, cu nouă zile înaintea datei alegerilor legislative, în faţa partidului de centru-dreapta (SPD), condus de ministrul Afacerilor Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Germania, care este guvernată din 2005 de o "mare coaliţie", este prezentă în Afganistan cu 4.200 de militari.

"Doamnă Merkel, care este consecinţa logică de care au avut parte guvernele conservatoare britanic şi spaniol în urma susţinerii lor faţă de războiul din Irak?", o întreabă militantul din cadrul al-Qaida pe cancelar, referindu-se la atentatele sângeroase de la Madrid, comis la 11 martie 2004, şi de la Londra, comise la 7 iulie 2005.

Ministerul german al Afacerilor Interne a anunţat vineri un risc sporit privind comiterea unor atentate pe teritoriul german, o dată cu apropierea datei alegerilor legislative, şi a consolidat securitatea în gări şi pe aeroporturi.

Într-o înregistrare video precedentă, descoperită pe Internet în ianuarie, Abu Talha ameninţase deja Germania cu represalii pentru angajarea sa în Afganistan.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de securitate germane, acest bărbat, în vârstă de 32 de ani, născut în Maroc şi care locuia "cu intermitenţă" la Bonn (vest), a avut contacte cu structuri de conducere din cadrul al-Qaida.

La data primei înregistrări, Berlinul se declara atunci convins de autenticitatea acesteia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici