Al-Qaida transmite condoleanţe familiilor musulmanilor ucişi în atacurile sale

Un purtător de cuvânt al reţelei teroriste al-Qaida a dat publicităţii un mesaj video în limba engleză, în care transmite condoleanţe "pentru victimele musulmane" nevinovate ucise în atacurile organizaţiei din Afganistan, Pakistan şi în alte părţi, relatează CNN.

38 afișări
Imaginea articolului Al-Qaida transmite condoleanţe familiilor musulmanilor ucişi în atacurile sale

Al-Qaida transmite condoleanţe familiilor musulmanilor ucişi în atacurile sale - presă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Adam Gadahn, cunoscut şi ca Azzam Americanul, a apărut într-o înregistrate video de 17 minute postată pe forumurile islamiste vineri seara. Potrivit mesajului, al-Qaida "a condamnat şi continuă să condamne" toate atacurile puterilor occidentale sau "forţelor politice laice".

"Transmitem condoleanţe familiilor musulmanilor, bărbaţi, femei şi copii ucişi în aceste atacuri criminale. Ne rugăm la Allah să aibă milă de cei ucişi şi să îi accepte ca martiri", se arată în mesajul lui Gadahn.

"Ne exprimăm aceleaşi sentimente faţă de victimele musulmane neintenţionate ale operaţiunilor mujahedinilor împotriva cruciaţilor şi a aliaţilor şi marionetelor acestora, şi faţă de nenumăratele victime musulmane anonime ale crimelor cruciaţilor" în Afganistan, în regiunile pakistaneze Waziristan şi Valea Swat, precum şi în alte părţi, potrivit aceleiaşi surse.

Înregistratea este publicată la aproape două săptămâni după ce preşedintele american, Barack Obama, a anunţat mobilizarea a 30.000 de militari suplimentari în Afganistan, în cadrul strategiei menite să învingă insurgenţa talibanilor şi să stabilizeze guvernarea în regiune.

Mesajul nu se referă la această suplimentare de trupe, dar s-a adresat ţărilor care s-au alăturat Statelor Unite în conflictul din regiune.

"Aceia dintre voi care aţi luat decizia proastă de a vă alătura Americii şi aliaţilor săi în războiul perdant împotriva Islamului .... nu numai că aţi trădat islamul şi pe musulmani şi v-aţi lepădat de credinţă, ci aţi provocat destabilizarea naţiunilor şi dislocarea a mii de persoane slabe şi oprimate", continuă Gadahn.

"Sângele a nenumăraţi musulmani este pe mâinile voastre, iar securitatea şi viitorul statelor pe care pretindeţi că le apăraţi şi serviţi au fost periclitate întrucât inamicii externi profită de nesăbuinţa voastră, pentru că luptaţi şi vă ucideţi propiii conaţionali pentru dolari americani", insistă el.

Bărbatul este un musulman născut în America, convertit la islam, care este folosit de al-Qaida pentru a transmite mesaje unei audienţe mai largi, vorbitoare de limbă engleză, mulţi experţi suspectând că acesta menţine legătura cu Ayman al-Zawahiri, al doilea în ierarhia reţelei teroriste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici