Alain Juppe: Franţa se confruntă cu dificultăţi în integrarea noilor imigranţi

Ţările-gazdă nu mai sunt capabile să îi integreze pe noii sosiţi, iar Franţa este hotărâtă să combată imigraţia clandestină cu ajutorul Marocului, a declarat vineri la Rabat şeful diplomaţiei franceze Alain Juppe.

89 afișări
Imaginea articolului Alain Juppe: Franţa se confruntă cu dificultăţi în integrarea noilor imigranţi

Alain Juppe: Franţa se confruntă cu dificultăţi în integrarea noilor imigranţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Ţările de destinaţie nu mai sunt capabile să îi integreze pe noii sosiţi pe teritoriul lor. Noi combatem imigraţia clandestină în Franţa şi contăm pe colaborarea Marocului la acest nivel", a declarat Juppe într-o conferinţă de presă comună cu omologul său marocan Saad Eddine Othmani.

"Imigraţia clandestină este inacceptabilă (...). Noi primim în fiecare an aproximativ 180.000 de imigranţi legali. Însă, în prezent, ne confruntăm cu dificultăţi în integrarea acestora", a spus ministrul francez, care efectuează, de joi, o vizită oficială în Maroc.

Referitor la studenţii marocani, Juppe a declarat că "reprezintă comunitatea străină cea mai importantă din Franţa, cu peste 30.000 de studenţi".

Parisul cere o viză pentru studenţii marocani, în timp ce francezii pot intra pe teritoriul marocan doar cu paşaportul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici