Albanezii, protest la Tirana faţă de Partidul Socialist- al premierului Edi Rama - pe care-l acuză de corupţie şi relaţii cu grupurile de crimă organizată

Mii de susţinători ai opoziţiei din Albania au protestat faţă de Guvern şi pentru a cere organizarea unor noi alegeri, în pofida apelurilor făcute de puterile occidentale privind rezolvarea neînţelegerilor prin dialog, relatează site-ul cotidianului New York Times

470 afișări
Imaginea articolului Albanezii, protest la Tirana faţă de Partidul Socialist- al premierului Edi Rama - pe care-l acuză de corupţie şi relaţii cu grupurile de crimă organizată

Abanezii, protest la Tirana faţă de Partidul Socialist- al premierului Edi Rama - pe care-l acuză de corupţie şi relaţii cu grupurile de crimă organizată

Susţinătorii formaţiunii politice de opoziţie, Partidul Democratic, s-au adunat în faţa clădirii principale a Guvernului, acuzând Partidul Socialist, al premierului Edi Rama, de corupţie şi relaţii cu grupurile de crimă organizată.

Susţinătorii opoziţiei cer demisia lui Rama şi stabilirea unui guvern interimar până la organizarea de noi alegeri parlamentare.

"Scopul luptei noastre este de a avea alegeri corecte şi libere, cât şi valori europene", a declarat liderul opoziţiei Lulzim Basha.

 

Protestarii au aruncat cu fumigene în clădirea guvernului, în timpul discursului lui Basha.

Autorităţile albaneze au folosit gaze lacrimogene asupra unui grup care a încercat să se apropie de clădire.

Ministrul de Interne, Sander Lleshaj, a informat că şapte ofiţeri de poliţie au fost răniţi.

Un susţinător al opoziţiei, care participa la demonstraţii, a fost rănit după ce o petardă a explodat lângă piciorul său.

În luna martie, mai mulţi susţinători ai Partidului Democrat din Albania au încercat să intre cu forţa în clădirea Parlamentului, în semn de protest faţă de Guvern.

Uniunea Europeană a solicitat autorităţilor de la Tirana să intensifice lupta anticorupţie, în contextul în care Albania urmează să înceapă negocierile de aderare la Blocul comunitar în luna iunie.

Taguri:
albania,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici