Alegeri Afganistan: Comisia de anchetă ordonă invalidarea unor voturi

Comisia afgană pentru Reclamaţii Electorale (ECC) a ordonat invalidarea buletinelor de vot din 210 secţii de votare, în raportul său publicat luni pe tema fraudelor comise la alegerile prezidenţiale.

19 afișări
Imaginea articolului Alegeri Afganistan: Comisia de anchetă ordonă invalidarea unor voturi

Alegeri Afganistan: Comisia de anchetă ordonă invalidarea unor voturi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

ECC a afirmat că a descoperit "dovezi clare şi convingătoare de fraude" în aceste secţii de vot din toată ţara.

Comisia de anchetă a ordonat de asemenea Comisiei Electorale Independente (IEC), care va anunţa rezultatul final al scrutinului ţinând cont de ordinele Comisiei de Reclamaţii, să "invalideze un anumit procentaj din voturile fiecărui candidat".

Rezultatele anchetelor ECC privind acuzaţiile de fraudă masivă la alegerile prezidenţiale din 20 august ar putea forţa IEC, considerată drept favorabilă preşedintelui în exerciţiu Hamid Karzai, să anunţe un al doilea tur de scrutin, la care ar urma să participe acesta şi principalul său rival, Abdullah Abdullah.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici