ALEGERI legislative în Olanda: Aproape 13 milioane de alegători, AŞTEPTAŢI la vot după o campanie dominată de discuţii despre imigraţie şi naţionalism

Aproximativ 12,6 milioane de cetăţeni olandezi cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne, miercuri, pentru a-şi alege reprezentanţii în camera inferioară a Parlamentului de la Haga, după o campanie electorală dominată de discuţii despre imigraţie şi naţionalism, notează Reuters.

1465 afișări
Imaginea articolului ALEGERI legislative în Olanda: Aproape 13 milioane de alegători, AŞTEPTAŢI la vot după o campanie dominată de discuţii despre imigraţie şi naţionalism

ALEGERI legislative în Olanda: Aproape 13 milioane de alegători, aşteptaţi la vot după o campanie dominată de discuţii despre imigraţie şi naţionalism

Partidul Libertăţii al lui Geert Wilders, pe care unele sondajele de opinie îl indică drept favorit să obţină cel mai mare număr de mandate în Camera Reprezentanţilor, nu are aproape nicio şansă să formeze Guvernul, în condiţiile în care restul partidelor au anunţat că refuze să intre în coaliţie cu formaţiunea extremistă.

Geert Wilders, care anul trecut a fost găsit vinovat de instigare la ură de un tribunal din Olanda, a prezentat un program electoral în care promite "dezislamizarea" ţării.

Totuşi, cel mai recent sondaj realizat pentru Reuters indică o victorie a Partidului Popular pentru Libertate şi Democraţie al premierului în exerciţiu Mark Rutte, care ar obţine 16,2% din voturi, iar formaţiunea lui Wilders ar primi 13,4% din sufragii.

Un alt sondaj, citat de cotidianul The Independent, realizat cu patru zile înainte de alegeri, indica faptul că 54% din alegători nu s-au decis ce partid vor vota.

În cursa pentru ocuparea celor 150 de locuri în Camera Reprezentanţilor s-au înscris 28 de partide.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici