Alegeri locale în Turcia: Partidul lui Erdogan învins. Opoziţia pare că va păstra oraşele cheie

Principalul partid de opoziţie din Turcia pare să îşi păstreze controlul asupra unor oraşe cheie în alegerile locale de duminică, arată rezultatele preliminare, potrivit AP.

1185 afișări
Imaginea articolului Alegeri locale în Turcia: Partidul lui Erdogan învins. Opoziţia pare că va păstra oraşele cheie

Alegeri locale în Turcia: Partidul lui Erdogan învins. Opoziţia pare că va păstra oraşele cheie

După numărarea a aproximativ 40% din urne, primarul în exerciţiu Ekrem Imamoglu, din partea Partidului Republican al Poporului, sau CHP, conducea în Istanbul, cel mai mare oraş şi centru economic al Turciei, potrivit radiodifuzorului de stat TRT.

Mansur Yavas, primarul capitalei Ankara, părea, de asemenea, pregătit să îşi păstreze locul cu o marjă mare, au indicat rezultatele.

CHP părea să conducă în 36 din cele 81 de provincii din Turcia, potrivit rezultatelor preliminare raportate de TRT.

Votul a fost considerat un barometru al popularităţii preşedintelui Erdogan, care încearcă să recâştige controlul asupra unor zone urbane cheie pe care le-a pierdut în favoarea opoziţiei în alegerile de acum cinci ani.

Principalul câmp de luptă pentru preşedintele turc, în vârstă de 70 de ani, a fost Istanbulul, un oraş de 16 milioane de locuitori în care s-a născut şi a crescut şi unde şi-a început cariera politică în calitate de primar în 1994.

Analiştii au declarat că o victorie a Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), de orientare islamică, aflat la guvernare, ar întări probabil hotărârea lui Erdogan de a introduce o nouă constituţie.

Pentru opoziţie, păstrarea Istanbulului şi a Ankarei ar fi un impuls major şi ar ajuta la remobilizarea susţinătorilor.

Prezenţa la vot a fost de aproximativ 76%, potrivit agenţiei de stat Anadolu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici