ALEGERI parlamentare anticipate în Grecia: Premierul Alexis Tsipras îndeamnă cetăţenii să iasă la vot / Partidele creditate de sondaje

Cetăţenii Greciei vor vota duminică în cadrul alegerilor parlamentare anticipate, convocate de prim-ministrul Alexis Tsipras în urma rezultatelor slabe obţinute de partidul său în cadrul alegerilor europarlamentare din luna mai.

495 afișări
Imaginea articolului ALEGERI parlamentare anticipate în Grecia: Premierul Alexis Tsipras îndeamnă cetăţenii să iasă la vot / Partidele creditate de sondaje

ALEGERI parlamentare anticipate în Grecia: Cine sunt favoriţi, conform sondajelor

Partidele principale în cadrul alegerilor de duminică vor fi formaţiunea Noua Democraţie (centru-dreapta), condus de Kyriakos Mitsotakis şi formaţiunea Syriza (stânga), condusă de prim-ministrul grec Alexis Tsipras.

Premierul Alexis Tsipras a convocat alegeri parlamentare anticipate după ce formaţiunea Noua Democraţie a câştigat cu un avans de 10% scrutinul europarlamentar din mai.

Conform celui mai recent sondaj, realizat de Pulse, Partidul Noua Democraţie este creditat cu 36% dintre voturi, cu opt procente mai mult decât formaţiunea condusă de Tsipras, care ar urma să obţină 28% dintre voturi, relatează publicaţia Ekathimerini.

De asemenea, majoritatea persoanelor care şi-au declarat intenţia de a vota în cadrul scrutinului de duminică sunt absolut sigure de varianta pe care o vor alege. 92-94% dintre alegători vor vota pentru unul dintre cele trei partide principale din ţară.

Conform aceluiaşi sondaj, locul trei ar urma să fie ocupat de formaţiunea Mişcarea pentru Schimbare (KINAL, 7%), restul partidelor urmând să obţină sub cinci procente.

Conform unui sondaj de opinie realizat de Institutul Rass, partidul Noua Democraţie este creditat cu 35,2% din voturi, în timp ce formaţiunea Syriza va obţine 25,4%. Un alt sondaj, realizat de Institutul Public Issue (Probleme Publice), creditează Noua Democraţie cu 42,5%, iar Syriza cu 27%.

Încercând să obţină susţinerea alegătorilor, prim-ministrul Alexis Tsipras le-a transmis acestora să îşi amintească motivele pentru care l-au ales în trecut, conform Euronews.

„Poporul nostru nu poate uita zilele negre ale acestei ţări, din 2010 până în ianuarie 2015, momentul în care am avut o revenire politică, cea mai importantă revenire din istoria modernă a naţiunii”, a declarat Tsipras, sâmbătă, în cadrul unui discurs electoral în Atena.

Atât Tsipras, cât şi liderul Partidului Noua Democraţie, Kyriakos Mitsotakis, au îndemnat cetăţenii să iasă la vot duminică.

Kyriakos Mitsotakis şi-a încheiat campania electorală în regiunea Macedonia din Grecia, unde partidul său beneficiază de cea mai mare susţinere politică. Acesta le-a transmis alegătorilor să ofere partidului său un mandat puternic, pentru a forma „viitorul Guvern A”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici