Alegeri parlamentare într-o ţară în care sunt interzise partidele politice

Alegeri parlamentare au loc vineri în Eswatini, o ţară din sudul continentului african condusă de ultimul monarh absolut din Africa, iar la scrutin participă doar candidaţi independenţi deoarece partidele politice sunt interzise, potrivit Reuters.

407 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare într-o ţară în care sunt interzise partidele politice

Alegeri parlamentare într-o ţară în care sunt interzise partidele politice

Alegătorii din Eswatini, cunoscută până în 2018 sub numele Swaziland, votează vineri în cadrul unor alegeri parlamentare, deşi rezultatul nu va schimba politica ţării controlate de un monarh autoritar.

Regele Mswati al III-lea conduce din 1986 regatul sud-african cu aproximativ 1,2 milioane de locuitori. El a moştenit coroana de la tatăl său, Sobhuza al II-lea.

Partidele politice sunt interzise în Eswatini, dar candidaţii individuali pot candida pentru locuri în Camera Adunării la fiecare cinci ani. Puterea politicienilor aleşi constă în principal în faptul că pot face sugestii regelui, care poate să le ignore.

Experţii spun că alegerile sunt dominate de monarhişti şi de alţi candidaţi simpatizanţi ai suveranului.

Doi membri ai parlamentului precedent care au susţinut mişcarea pro-democraţie au fost încarceraţi, iar un al treilea a fugit din ţară. Mişcările de protest au devenit violente în 2021, iar protestatarii susţin că regele refuză să facă reforme.

Opozanţii lui Mswati mai spun că regele foloseşte banii publici pentru a finanţa un stil de viaţă somptuos pe care îl împarte cu cele 15 soţii ale sale, în timp ce cea mai mare parte a populaţiei ţării este formată din fermieri săraci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
eswatini,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici