Alegerile legislative din Ungaria vor avea loc la 6 aprilie. Care este formaţiunea politică favorită

Preşedintele ungar Janos Ader a anunţat sâmbătă, la Budapesta, că a fixat pentru 6 aprilie data desfăşurării următoarelor alegeri legislative în Ungaria, al căror favorit este partidul actualului şef al Guvernului, Viktor Orban.

767 afișări
Imaginea articolului Alegerile legislative din Ungaria vor avea loc la 6 aprilie. Care este formaţiunea politică favorită

Alegerile legislative din Ungaria vor avea loc la 6 aprilie (Imagine: HEPTA)

"Am desemnat 6 aprilie ca dată oficială a alegerilor legislative", a anunţat preşedintele ungar, citat într-un comunicat, precizând că ales cea mai apropiată dată cu putinţă pentru a permite ţării să aibă cât mai repede un nou guvern.

El a subliniat că toate alegerile democratice din Ungaria de după 1990 au fost organizate la începutul lunii aprilie şi că a dorit să respecte această tradiţie.

Potrivit ultimelor sondaje de opinie, realizate la începutul lui ianuarie, partidul Fidesz al premierului conservator Viktor Orban se află în fruntea intenţiilor de vot, cu 47%.

Potrivit institutului de cercetare Sonda-Ipsos, socialiştii (MSZP), aflaţi pe locul doi, sunt creditaţi cu 27% din intenţiile de vot, iar alte două formaţiuni de opoziţie, Împreună 2014 (E-14) şi coaliţia democratică (DKP), ar obţine 5% din voturi.

Partidul de extremă dreapta Jobbik s-ar situa pe poziţia a treia, cu 11% din voturi.

Sondajul nu ţine cont de o alianţă a partidelor din opoziţia democratică, care au decis să o formeze cu o listă electorală comună pentru a-şi spori şansele.

Primele sondaje care să includă şi această alianţă sunt aşteptate la sfârşitul lunii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici