LIVE TEXT Alegerile SUA 2020. Dans pe străzi vs. proteste în mai multe oraşe americane. Reacţiile oamenilor surprind tensiunea momentului

  • Sute de manifestanţi s-au adunat, marţi seara, în Black Lives Matter Plaza din Washington
  • Protestatarii din Portland au strigat „Nu sunt poliţişti buni. Nu sunt preşedinţi buni. Daţi pământul înapoi locuitorilor originali”.
  • Marile oraşe din SUA se pregătesc de posibile mişcări de stradă ca urmare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale.
  • Poliţia din Washington D.C. a reţinut mai mulţi protestatari pe fondul tensiunilor în creştere în jurul Casei Albe din noaptea alegerilor.
  • Au fost raportate proteste în: Los Angeles, California; Raleigh, Carolina de Nord; Portland, Oregon şi New York.
15219 afișări
Imaginea articolului LIVE TEXT Alegerile SUA 2020. Dans pe străzi vs. proteste în mai multe oraşe americane. Reacţiile oamenilor surprind tensiunea momentului

Alegerile SUA 2020: Sute de protestatarii s-au adunat în faţa Casei Albe. Marile oraşe se pregătesc de proteste

UPDATE Dans pe străzile din Philadelphia, după avansul înregistrat de Biden.

UPDATE Proteste în Detroit

UPDATE Poliţia din Pennsylvania spune că o femeie a încercat să declanşeze incendii într-o secţie de votare, în ziua alegerilor.

Departamentul de poliţie al oraşului Pequea a deschis o anchetă în urma unui incident petrecut în ziua alegerilor, în West Willow Fire Company din comitatul Lancaster.

Potrivit Fox News, odată ajunsă în sala de votare, tânăra caucaziană a aprins o bucată de hârtie agăţată de o placă despărţitoare, din carton.

„Personalul a simţit mirosul de fum, a observat focul şi a reuşit să-l stingă imediat”, au spus oficialii. Ulterior incidentului, femeia a părăsit clădirea şi a urcat la volanul unei maşini. Nu s-a precizat dacă aceasta a şi votat.

UPDATE

În Carolina de Nord, un bărbat, care potrivit presei locale este susţinător a lui Donald Trump, a încercat să îi intimideze pe alegători, cu o armă, chiar în dreptul secţiei de votare.

Individul s-a ales iniţial doar cu un avertisment, însă, câteva ore mai târziu, acesta a revenit pe proprietatea universităţii, unde era amenajată secţia.

Bărbatul a fost arestat şi dus la secţia de poliţie. În urma unor verificări, se pare că acesta deţinea permis de port armă pentru pistolul semi-automat.

UPDATE 

Au fost raportate proteste în: Los Angeles, California; Raleigh, Carolina de Nord; Portland, Oregon şi New York.

Departamentul de Poliţie din Los Angeles a declarat ilegală o adunare din centrul oraşului „din cauza mulţimi numeroase şi indisciplinate".

UPDATE Proteste în Portland

Protestatarii din Portland au strigat „Nu sunt poliţişti buni. Nu sunt preşedinţi buni. Daţi pământul înapoi locuitorilor originali”.

 

UPDATE Peste 1.000 de persoane protestează împotriva lui Trump, în apropierea Casei Albe, în contextul Black Lives Matter. conform AP. Mai multe proteste au loc şi în alte oraşe precum Seattle şi NYC.

 

 

UPDATE Poliţia din Washington D.C. a reţinut mai mulţi protestatari pe fondul tensiunilor în creştere în jurul Casei Albe din noaptea alegerilor. Poliţia a acuzat cel puţin un suspect, un bărbat care s-a opus somaţiilor poliţiştilor.

 

Sute de manifestanţi s-au adunat lângă Casa Albă în Black Lives Matter Plaza după ce o mare parte din zonă a fost baricadată de autorităţi înainte de noaptea alegerilor.

Grupul de protestatari Shut Down DC a declarat că s-a pregătit pentru ciocniri cu autorităţile în cazul în care forţele de ordine folosesc violenţa.

În jurul Casei Albe a fost ridicat un gard care să blocheze accesul în complex, iar 250 de soldaţi ai Gărzii Naţionale au fost detaşaţi şi vor interveni în caz de nevoie.

Nu doar în capitală sunt nelinişti. Departamentul de Poliţie din Los Angeles a anunţat că a declarat o „alertă tactică la nivel de oraş” pentru a se asigura că sunt disponibile resurse suficiente în cazul în care apar „orice incidente ca urmare a activităţilor din ziua alegerilor”.

De asemenea, Departamentul de Poliţie din New York (NYPD) s-a pregătit pentru o posibilă creştere a protestelor în zilele şi săptămânile de după alegerile prezidenţiale, a informat NBC News.

NYPD a anticipat că protestele ar putea dura până la începutul anului viitor.

                

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici